A lazac mégis ehető, ha Itáliát idézi!

A lazac mégis ehető, ha Itáliát idézi!

Imádom a halat. Minden formáját. Tulajdonképpen mindent szeretek enni, ami a tengerből, tóból, folyóból, folyamba, bármilyen vízben él. Egy kivétel volt csupán a lazac. Éppen ez a hal, ami a népesség zömének a kedvence! Mert nincs benne szálka, tömény halhús, nem zsíros stb.  A párom nem tudott beletörődni! Ő majd bebizonyítja nekem, hogy ezt is szeretem, csak eddig nem jól készítettem el. Tudni kell róla, igen ritkán fogja kézbe a fakanalat. Most több napig készült. Beszerezte a hozzávalókat, kitűztük a nagy műalkotás napját, mert nő lévén, diéták sorain hízom. Mesélt csodás utazásairól Olaszországban, ahol jóbarátságba keveredett az étterem tulajdonosával. Egymást igen nagyra értékelték. Ott tudta meg, hogy a lazacot nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad. Újhagymás tejszínes mártásos lazacot készített nekem. Az íze mennyei volt. 

Rajta a csodálatosan illatozó lazac. Hozzá egy kis finom pezsgő! Nem hinném, hogy lehet ezt még fokozni!

 


                 Körbe töröltem, mint Jamie Olivér! Hát!? Nem olyan lett!

Szeretjük ünnepé tenni a hétköznapi étkezéseket is. Higgyék el, nem kell hozzá sok. Egy szép szalvéta, gyertya vagy egy szép tányér, üvegpohár. A meglévő dolgainkat kombináljuk egy-egy szép, új darabbal. Hiába írok töméntelen listát, mire van szükségem, vásárláskor mindig elcsábulok egy-egy „nélkülözhetetlen” darabra.

Ezt a szép tányért a raktárból nyúltam le! Annyira megtetszett. Ha neked is tetszik itt tudod                  megvenni.www.flatdekoracio.hu

Végül megosztom önökkel a lazac receptjét, amit a párom a Nosality oldaláról töltött le. 

Hozzávalók: 

300g lazac (2 filé)

6db újhagyma

1 gerezd fokhagyma

40g vaj

300ml habtejszín édes 

1 ek. citromlé esetleg lime

só, bors ízlés szerint 

2db serpenyő 

Elkészítés: 

A halat megmossuk, szárazra itatjuk, meglocsoljuk a citromlevével és kb. 15 percet hagyjuk állni. Ettől nem csak finom, hanem  puhább, omlósabb is lesz a halunk. 

Még várunk az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, felkarikázuk. A vaj felét, 20g-ot, egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, kb. 3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát, Felöntjük tejszínnel, 3-5 percig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük. 

Egy serpenyőben a maradék vajat felforrósítjuk. A lazacfiléket sóval, borssal fűszerezzük, a serpenyőbe tesszük, és alacsony hőmérsékleten oldalanként 4-5 percig dinszteljük. A mártást a filék köré öntjük, és felmelegítjük. 


 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A te kertedbe is legyenek madárvendégek!