A lazac mégis ehető, ha Itáliát idézi!
A lazac
mégis ehető, ha Itáliát idézi!
Rajta a csodálatosan illatozó lazac. Hozzá egy kis finom pezsgő! Nem hinném, hogy lehet ezt még fokozni!
Körbe töröltem, mint Jamie Olivér! Hát!? Nem olyan lett!
Szeretjük ünnepé tenni a hétköznapi étkezéseket is. Higgyék el, nem kell hozzá sok. Egy szép szalvéta, gyertya vagy egy szép tányér, üvegpohár. A meglévő dolgainkat kombináljuk egy-egy szép, új darabbal. Hiába írok töméntelen listát, mire van szükségem, vásárláskor mindig elcsábulok egy-egy „nélkülözhetetlen” darabra.
Ezt a szép tányért a raktárból nyúltam le! Annyira megtetszett. Ha neked is tetszik itt tudod megvenni.www.flatdekoracio.hu
Végül megosztom önökkel a lazac receptjét, amit a párom a Nosality
oldaláról töltött le.
Hozzávalók:
300g lazac (2 filé)
6db újhagyma
1 gerezd fokhagyma
40g vaj
300ml habtejszín édes
1 ek. citromlé esetleg lime
só, bors ízlés szerint
2db serpenyő
Elkészítés:
A halat megmossuk, szárazra itatjuk, meglocsoljuk a citromlevével és kb. 15 percet hagyjuk állni. Ettől nem csak finom, hanem puhább, omlósabb is lesz a halunk.
Még várunk az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, felkarikázuk. A vaj felét, 20g-ot, egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, kb. 3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát, Felöntjük tejszínnel, 3-5 percig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
Egy serpenyőben a maradék vajat felforrósítjuk. A lazacfiléket sóval, borssal fűszerezzük, a serpenyőbe tesszük, és alacsony hőmérsékleten oldalanként 4-5 percig dinszteljük. A mártást a filék köré öntjük, és felmelegítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése